Kinderworkshops en familierondleidingen in Stedelijk Alkmaar

REGIO – Er staan in de meivakantie bij Stedelijk Museum Alkmaar een paar leuke familieactiviteiten op stapel. Een rondleiding voor gezinnen met kinderen en een korte kinderworkshop ‘tekenen’. Maar je kunt ook op eigen gelegenheid het museum bezoeken, met bijvoorbeeld de leuke opdrachtenkaart die bij de entreebalie ligt.

Op zondagmiddag 23 en 30 april wordt er door de tentoonstelling ‘Sluijters, Gestel, Kelder’ een rondleiding voor gezinnen met kinderen aangeboden. Tijdens de familierondleiding wordt er gewerkt met ‘visible thinking’ technieken. Zo wordt je op actieve en speelse wijze gemotiveerd om beter naar kunst te kijken. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar en start om 14.00 uur.

Woensdagmiddag 26 april kunnen kinderen tussen de 6 en 13 jaar deelnemen aan de workshop ‘Modeltekenen’. Het idee is dat ouders of grootouders ook meegaan. Zo leren de kinderen een aantal schilderijen uit de verzameling Selderbeek kennen. In het museumatelier komen deze werken tot leven tijdens een korte workshop modeltekenen. Maar wie zit er model? Het kan zijn dat u als ouder in een mooie Spaanse jurk wordt gehesen. Wat is er nu leuker dan samen met uw kind of kleinkind iets leren, elkaar te helpen én van elkaar te leren. Er wordt een workshop gegeven om 13.30 uur en om 14.30 uur.

Volwassenen betalen een entreekaartje, kinderen hebben gratis toegang. Informeer naar het voordelige gezinsticket bij de balie. Reserveer snel want vol is vol: www.stedelijkmuseumalkmaar.nl/plan-uw-bezoek/met-kinderen

Stedelijk Museum Alkmaar is gelegen aan het Canadaplein 1 in Alkmaar en is in de meivakantie open van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. en gesloten op Koningsdag. Kijk voor meer info op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl