Excursie verwerking plastic afval op tv

CASTRICUM – Speciaal voor de inwoners organiseerde de gemeente Castricum op 27 maart een excursie naar afvalverwerkingsbedrijf SUEZ in Rotterdam. Op deze trip “Van afval naar grondstof” kregen de deelnemers een kijkje in de keuken: hoe worden onze paarse afvalzakken met PMD afval verwerkt?

Pmd staat voor plastic, metalen verpakkingen en drankkartons. Ze kunnen tegenwoordig bij elkaar in een zak. Wat er daarna mee gebeurd kregen we te zien bij SUEZ in de Maasstad. Daar zagen en hoorden we hoe een gigantische installatie het pmd-afval uit in 10 soorten scheiden en vervolgens bundelde in balen. Deze worden aangeboden aan de kunststofverwerkende industrie.

Daar vindt de verdere bewerking plaats. Het plastic wordt vermalen tot snippers, gereinigd en samengesmolten tot nieuwe grondstof voor bijvoorbeeld vuilniszakken, kleding, matrassen, nieuw blik en nog veel meer nieuwe producten.

De tocht naar de plasticafvalverwerker is op C-TV te zien om 07:00 uur, 10:00 uur, 13:00 uur, 16:00 uur, 19:00 uur en 00:00 uur. Verder is de uitzending ook te vinden op YouTube en op de website van de omroep.

Video