PWN als eerste drinkwaterbedrijf gecertificeerd.

CASTRICUM – als eerste drinkwaterbedrijf in Nederland is PWN gecertificeerd voor de norm NEN-ISO55001 voor asset management.

Op vrijdag 3 maart ontving Joke Cuperus, directeur PWN , het officiele certificaat uit handen van Luc Leroy, Executive Vice President KIWA, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de duinen van Castricum. Naast een bijdrage van Cees Loggen, gedeputeerde Provincie Noord-Holland, nam PWN boswachter Ronald Slingerland de gasten mee het duin in om te laten zien waar asset management bij PWN om draait.

Drinkwater uit de kraan: het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet ! Per jaar zuivert PWN 24 miljoen m3 water uit het IJselmeer tot drinkwater dankzij de nieuwste, innovatieve technieken. Dit gezuiverde water legt vervolgens een lange weg af via 10.000 km ondergrondse leidingen, pompen, kelders, zuiveringsinstallaties en infiltratiegebieden in de duinen, naar de kraan thuis. PWN levert “vloeibaar goud”,  maar haar kapitaal, of assets, zit onder de grond.

Foto: PWN/ Marijke Kodden ( Boswachter Ronald Slingerland neemt de gasten mee het duin in )