Leren Dichten in het Strandvondstenmuseum.

CASTRICUM – Onze dorpsdichter Bob van Leeuwen draagt de kunst en cultuur een warm hart toe en is net als de andere twee ” vaste exposanten ” en ” kunstenaars ” Joop Bakker en jutster Ernie Gerrits, nauw verbonden aan het Strandvondstenmuseum.


Bob van Leeuwen treedt regelmatig op en heeft het museum geregeld gekozen als plek om zijn ‘try-outs te doen en kleine spontane optredens te verzorgen.
Zo heeft hij twee keer alle wandelaars van de Plus Wandelvierdaagse Alkmaar (40 km) van Le Champion al dichtend onthaald op de stempelplaats.
Deze wandeling is in samenwerking met het Strandvondstenmuseum nu drie keer in Castricum verzorgd. (Le Champion overweegt Castricum opnieuw aan te doen op de wandelvierdaagse van 21 tot 24 juni 2017. Inschrijven is tot 12 juni mogelijk.)

Het waren poëzie liefhebbende wandelaars die de wandeltocht even lieten schieten voor het optreden van Bob en vervolgens opmerkten dat zij dat ook graag wilde leren. Zij brachten ons op het idee Bob te vragen of hij na de teken- en schildercursussen van Joop Bakker , een workshop poëzie/dichten zou willen houden!

En dat gaat nu dd. 9 maart in het Strandvondstenmuseum plaatsvinden. Aanvang 10.00 uur. Einde 11.15 uur. Er zijn genoeg parkeerplaatsen aanwezig.
Om vast kennis te maken met Bob kunt u zijn website bezoeken, t.w. www.bobvanleeuwenbakkum.nl

De workshop bestaat uit het simpel opbouwen van een gedicht, dat u uiteindelijk zelf mag voordragen. Ook is er gelegenheid om uw favoriete gedicht te laten horen. Aanmelden via tel.nr. (0251) 656360 onder vermelding van uw ervaring/niveau.. Kosten euro 5.– Welkomst kopje koffie gratis, consumptie 1 euro..
U bent van harte welkom!