45ste Nationale Molendag

REGIO – De 45ste Nationale Molendag wordt dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen van binnen te bekijken. Molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind of water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken.

Ruim 90 molens door heel Noord-Holland zullen draaien of malen. Het merendeel van deze molens zetten de deuren open. Ook De Oude Knegt in Akersloot is tijdens de Nationale Molendag geopend voor publiek. In Uitgeest zijn De Dorregeester Molen, De Dog, De Kat en De Corneliszoon geopend.

Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit Molenkleurboekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen mee doen aan een kleurwedstrijd. De mooiste kleurplaat wordt door vereniging De Hollandsche Molen beloont met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Kijk op www.molens.nl welke molens bij jou in de buurt open zijn.