Vitesse’22 start met Wandel Voetbal

CASTRICUM – In navolging van vele andere voetbalverenigingen in het land wil Vitesse’22 ook met Wandel Voetbal starten. Wandel Voetbal, voetbal voor senioren van een jaar of 60, is een nieuwe trend. Deze vorm van voetbal is niet alleen bestemd voor Oud-Vitessespelers, die nog zo graag tegen een balletje willen trappen, maar ook voor andere geinteresseerden Castricummers.

De sport is bijna hetzelfde als normaal voetbal, maar dan met wandelen in plaats van rennen. Buitenspel bestaat niet en een sliding maken is ten strengste verboden. Ook lichamelijk contact is niet toegestaan en de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden. Een team bestaat uit 6 spelers en er zijn geen keepers. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 42 bij 21 meter.

Door de lagere intensiteit worden blessures voorkomen. Het is een manier om mensen rond de 60 jaar te laten sporten en met elkaar te verbinden. Het gaat dus vooral om het plezier en verantwoord bewegen. Recent onderzoek laat zien dat veel van de deelnemers nieuwe mensen heeft leren kennen. Het merendeel van de deelnemers geeft aan fitter te zijn geworden door deze nieuwe vorm van voetballen.

Bij voldoende belangstelling zal er een informatieochtend plaatsvinden in de sfeervolle kantine van Vitesse’22. Dus kom als senior in beweging en wordt weer jeugdig. Meer informatie of opgeven: Hans Touber, mail: hanstouber@hotmail.com telefoon: 06 300 398 50 of Bert van Wijk, mail: bert.van.wijk@portofamsterdam.nl