Savoy Jazzband in Vredeburg

LIMMEN – In september 2009 startte een aantal doorgewinterde jazzmuzikanten the Savoy Jazzband. De naam van de band is afgeleid van de beroemde danszaal in New York ‘The Savoy Ballroom’ . Hier werd zowel zwart als blank publiek toegelaten, iets wat in die tijd niet gebruikelijk was.

De naam past goed bij de band omdat de leden, ondanks het verschil in karakter en klank, er een mooi geheel van maken. Het repertoire van de band is zeer breed. Ze spelen bekende en minder bekende songs uit onder andere het American songbook, maar er worden ook eigen arrangementen gespeeld van o.a. The Beatles, Sting en Shirma Rouse. De covers worden soms in een andere maatsoort, vorm, tempo of sfeer neergezet zodat er een verrassend effect ontstaat.

U bent zondag 19 februari vanaf 16.00 uur welkom in de Vredeburg te Limmen. De toegang is vrij, maar u kunt The Jazz Session Club steunen door lid te worden voor € 7,- per persoon voor het gehele jaar.

Meer informatie: Fred Timmer, telefoon: 072-50 53 414 of mail: timmerlimmen@kpnmail.nl