Opgedoken japon centraal in Huis van Hilde

CASTRICUM – In de voorjaarsvakantie is er voor alle leeftijden wat te beleven in Huis van Hilde. Nieuw is de presentatie over spectaculaire duikvondsten bij Texel, waaronder een japon van Koninklijke allure.

In 2014 werd in een wrak bij Texel een aantal spectaculaire vondsten gedaan, waaronder een bijzonder goed bewaard gebleven zijden japon uit de zeventiende eeuw, andere kledingstukken en een deel van een Oosters tapijt. De vondsten worden op dit moment in het depot van Huis van Hilde nader onderzocht. Op een groot digitaal scherm in de vaste tentoonstelling kun je alvast de verhalen, foto’s en filmpjes bekijken, en het onderzoek naar deze intrigerende vondsten op de voet volgen. Er zijn ook duikvondsten van andere locaties rond Texel te zien.

In de voorjaarsvakantie is er voor kinderen elke dag wat te doen. De meeste activiteiten zijn gratis. De Romeinse harnassen staan te blinken in de hal. Hijs jezelf of je (groot)ouders er in en neem een foto. Op de knutselmiddag kun je een bijpassende helm maken. Wil je als archeoloog aan de slag, kom dan meewerken in de ArcheoHotspot. Natuurlijk zijn er ook ArcheoGames en speurroutes door de tentoonstelling.

Het kinderprogramma heeft tijdens de vakantie een Romeins thema en sluit aan bij de tijdelijke tentoonstelling Romeinse kust en is nog tot 31 maart te zien.

Meer informatie: www.huisvanhilde.nl

foto: japon van Koninklijke allure