Jan Zijlstra boswachter PWN vertelt bij Verhalengroep Oud-Castricum

CASTRICUM – Jan Zijlstra een geboren en getogen Castricummer werkt al bijna 40 jaar als boswachter bij PWN waar hij het natuurbeheer van de duinen 180 graden heeft zien draaien. Van helm planten op de zeereep tot het laten stuiven van deze eerste duinenrij.

Van fazanten fokken voor de jacht, tot verbod op het jagen van wild. Van kamperen op tentenkamp Bakkum voor de man met de kleine beurs, tot een camping waar tegenwoordig meer yuppen uit Amsterdam kamperen. En hoe komt de Wei van Brasser aan deze naam.

Jan Zijlstra is een van de initiatiefnemers van Hof van Kijk Uit, dat gevestigd is in het voormalige jachthuis van jonkheer Frits Gevers. Wat is nog bekend van Gevers en wat is het succes van Hof van Kijk Uit?

De Verhalengroep Oud-Castricummers heeft Jan Zijlstra uitgenodigd hierover te verhalen. Geïnteresseerden kunnen op dinsdagmorgen 21 februari 2017 van 10.00 tot 11.30 uur bij de groep aanschuiven in het museum van de werkgroep Oud Castricum, aan de Duynkant, hoek Geversweg/Duinenboschweg (achter het station) te Castricum. De bijdrage voor de onkosten ad € 2,50 kan men bij aankomst betalen.

foto: boswachter Zijlstra