Doe mee met NLdoet

CASTRICUM – Ook dit jaar zijn er weer een aantal klussen waarbij de handen uit de mouwen gestoken kunnen worden op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart in Castricum. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Het is een leuke manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk en vrijwilligersorganisaties.

Er zijn verschillende organisaties in de gemeente Castricum die nog op zoek zijn naar vrijwilligers.

Scouting St. Wilfried heeft nog een aantal buitenklussen op te knappen. Bij de verzorgingshuizen in de diverse dorpskernen zijn leuke activiteiten voor de bewoners waar hulp bij nodig is. U kunt de klussers van Welzijn Castricum helpen een tuintje voor een oudere op orde te brengen. Muziekgroep C-Squad gaat boxen maken voor vervoer van de apparatuur en basisschool Cunera wil graag het schoolplein opknappen. SIG, woonbegeleiding gaat met bewoners en vrijwilligers loungekussens maken, het balkon opfleuren en de algemene tuin opknappen. De Tuin van Kapitein Rommel moet ook nog lenteklaar gemaakt worden. Of ga aan de bak in de Bakkerij.

Kortom, genoeg te doen. Deze organisaties zien NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar ze normaal met de eigen vrijwilligers niet aan toe komen. Mensen die alleen of met vrienden, collega’s of hun vereniging in actie willen komen, kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl door te klikken op ‘ik zoek een klus’ en zichzelf, of een groep aan te melden voor de klus.

Wie meer wil weten over deze actie of hulp nodig heeft bij het aanmelden via de site, kan contact opnemen met Welzijn Castricum, Steunpunt Vrijwilligerswerk, tel. 0251 – 65 65 62 of e-mailen naar vcc@welzijncastricum.nl