Kaalslag bij ” Kijk-Uit “

CASTRICUM – PWN heeft een groot aantal bomen, waaronder populieren en dennen bij ” Kijk-Uit ” gekapt.

De populieren waren al behoorlijk op leeftijd, sommige waren al halverwege afgebroken en vormden  een gevaar voor passanten. Ook de dennen horen niet thuis in het duingebied, ze zijn ooit geplant voor houtproductie en het vasthouden van het stuivende zand.

Op de Zanderij is ongeveer 5 hectare bollengrond, die verhuurd werd door PWN en die nu uit de pacht is gehaald en dit zal binnen afzienbare tijd worden omgevormd tot natuur. De bovenste voedselrijke grond zal worden verwijderd, waarna er licht glooiende duinvalleien met duinbeken worden gerealiseerd. Daar zullen naar verwachting dan ratelaar, duizendguldenkruid, orchideeen en wellicht parnassia gaan groeien. Volgens PWN zal de Zanderij hierdoor alleen maar fraaier worden.

Foto’s: Jan Uiterwijk/Omroep Castricum