Boeiende Bakkummer verhalen

BAKKUM – in de oude Duinrandschool ( vroeger de School met den Bijbel ) in Bakkum, waar nu de ateliers van Perspectief zijn gevestigd, kwam op 10 februari een gezelschap bij elkaar om over de oude schooltijd in dit markante schoolgebouw te praten.

De vertelbijeenkomst was georganiseerd door zowel Perspectief als de wekgroep Oud Castricum. Beide organisaties bestaan in 2017 vijftig jaar. Dit wordt gevierd met een reeks activiteiten, waarvan deze middag er een van was. Het werd een boeiend gebeuren, niet in het minst door de inspirerende leiding van Pauline van Vliet, filmmaakster en geschiedenisdocent aan het Bonhoeffer College en projectleider bij ” Kist ” , die zich richt op historische projecten. En door het optreden van de Bakkumse conferenciere Joke Schilling – Tuijn, die verhalend en zingend de stemming erin bracht. Oud leerlingen van deze school vertelde prachtige verhalen en anekdotes, waaronder Siem Mooij ( 84 jaar ) die op boerderij ” Zeeveld ” in het duin woonde. Siem kwam in 1938 op de School met den Bijbel.

 

Foto: Jan Uiterwijk / Omroep Castricum