Samenwerking in belastingondersteuning

CASTRICUM – De Koninklijke Bibliotheek en de Belastingdienst hebben onlangs een samenwerkingsconvenant gesloten. Dit convenant gaat over de ondersteuning van burgers bij het digitaal zaken doen met de overheid in het algemeen – en de Belastingdienst in het bijzonder.

In Castricum gaan Welzijn Castricum, Bibliotheek Kennemerwaard en Socius de belastingondersteuning vorm geven. Een belangrijke zaak, nu steeds meer verwacht wordt dat de aangifte digitaal wordt ingediend.

De bibliotheek stelt computers met internetverbinding en printfaciliteiten beschikbaar, Welzijn Castricum getrainde vrijwilligers en Socius zorgt voor de deskundigheidsbevordering.

Op 23 februari om 14.00 uur zal Zita Onderwijzer Sociaal Raadslid van Socius belangstellenden informeren over aandachtspunten in de belastingaangifte en de geboden ondersteuning. Vervolgens is het mogelijk om een afspraak te maken voor de daadwerkelijke ondersteuning tijdens de wekelijkse belastingspreekuren op donderdag van 14.00 – 15.00 in de bibliotheek van Castricum. Men kan zo binnenlopen. De bibliotheek Castricum is gelegen op Geesterduinweg 1.

Voor meer informatie kunt u bellen met Welzijn Castricum 0251 679353 of kijk op de website www.welzijncastricum.nl

Foto: Hulp bij Belastingaangifte.