Militaire oefening bij PWN

REGIO – Vrijdagavond 10 en zaterdag 11 februari oefent het Korps Nationale Reserve de oefening ‘Clear Water’ op en rond het terrein van PWN Pompstation Bergen.

Circa 135 militairen van de Bravo Compagnie 20 Natresbataljon, afkomstig uit Bergen doen hieraan mee. Het Natresbataljon is een onderdeel van de 11e Luchtmobiele Brigade, een elite onderdeel van de Landmacht.

Het Korps Nationale Reserve, gespecialiseerd in bewakings- en beveiligingsopdrachten, voeren deze taken veelal uit in hun eigen regio. Omdat onder andere ook nutsbedrijven, zoals PWN, van groot belang zijn voor de maatschappij wordt steeds vaker met deze bedrijven geoefend.

Het doel van dit soort oefeningen is het testen van de noodplannen en hiermee de veiligheid te verhogen. Asset Supervisor Frank Peschier is één van de PWN’ers die met deze oefening te maken krijgt. “Ik zorg ervoor dat de militairen het terrein op kunnen en leg uit hoe ze zich moeten gedragen rondom een pompstation. Het hoofdkwartier van de oefening bevindt zich in het dienstgebouw. Verder staan er veldbedden gereed voor de militairen in een van de bunkers op het terrein van het pompstation. Zaterdagmiddag 15.00 uur is de oefening afgelopen.”