Laat niemand in eenzaamheid sterven

CASTRICUM – Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland houdt op dinsdag 28 februari van 11.00 tot 12.30 uur een inloopspreekuur in de bibliotheek in Castricum. Als het levenseinde dichterbij komt willen veel mensen het liefst thuis blijven om te sterven.

Daarvoor is intensieve verzorging nodig. Over de ondersteuning van de intensieve zorg thuis bij ernstig zieke mensen geven vrijwilligers van Stichting Hospice Groep informatie. Maar ook over de mogelijkheid om in het ‘bijna-thuis-huis’ opgenomen te worden als iemand in de terminale fase is.

Er moet veel geregeld worden als het levenseinde dichterbij komt. Dag en nacht is intensieve verzorging nodig. Veel zorg komt voor rekening van de partner en/of de familie. Dat is heel zwaar. De Stichting Hospice Groep kan bij de zieke thuis ondersteuning geven. Met de aangeboden zorg thuis wordt getracht de kwaliteit van het leven zo optimaal mogelijk te houden. Voor de zieke zelf maar ook voor de mantelzorger.

Als de ondersteuning thuis niet (meer) geboden kan worden dan biedt het Hospice wellicht een oplossing. Het ‘bijna-thuis-huis’, een villa aan de Zeestraat in Beverwijk, is ingericht voor verblijf van mensen die in de terminale fase zijn. Er zijn vier gastenkamers.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U bent van harte welkom tijdens het inloopspreekuur op dinsdag 28 februari in de bibliotheek in Castricum (Geesterduinweg 1). U kunt inlopen tussen 11.00 tot 12.30 uur. Toegang is gratis.