Sven Schoonebeek aan de start bij NK senioren

CASTRICUM – Aanstaand weekend verschijnt Sven Schoonebeek aan de start van de 1500m bij de NK indoor voor senioren. Hij hoopt op zaterdag in de series zich te kunnen plaatsen voor de finale van zondag.

De 20-jarige loper uit Castricum ging pas kortgeleden over van de categorie junioren naar senioren en komt dus in een sterk deelnemersveld terecht. Met zijn PR van 3.54 (outdoor) moet de atleet van trainer Louis Dam het lastig kunnen maken voor zijn concurrenten.

Zus Sanne Schoonebeek (foto) kwam afgelopen zondag net naast het podium terecht bij de Nederlandse Kampioenschappen indoor meerkamp. De 17-jarige atlete van AVLycurgus was goed op koers naar eremetaal met 9:17 op de 60m horden (evenaring PR), 5.03m bij het verspringen en een PR bij kogelstoten (11.83m).

Door een matige 1.47 bij het hoogspringen werd die kans teniet gedaan. In de afsluitende 800m liep ze sterk in 2.22:84 van een 8e plaats in het tussenklassement naar de 4e plaats in het totaal.

Over twee weken kan Sanne zich op individuele nummers revancheren bij het NK indoor voor junioren.