Samenkomst Alzheimer Trefpunt in Castricum

CASTRICUM – Dinsdag 14 februari a.s. is het Alzheimer Trefpunt in Castricum weer geopend. Het onderwerp is dit keer, ‘Dementie en bewegen’.

Bewegen is goed voor mensen met dementie. Dat staat vast. Veel onderzoeken hebben dit al aangetoond. Door letterlijk te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen, maar het blijkt wel een remmende werking te hebben op de cognitieve achteruitgang. Daarnaast heeft het een positief effect op o.a. het slaappatroon, de eetlust, de stemming, de communicatie en kan het angst en onrust verminderen.

Ingeborgh Harms, werkzaam bij het sociaal team BUCH, zal hierover vertellen. Daarnaast zal zij uitleggen wat het sociaal team voor taken heeft. Bij elk Trefpunt worden de sprekers geïnterviewd door een vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in Servciceflat Sans Souci, Sans Souci 113, 1902 CR Castricum. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland mail: pr.alzheimermk@gmail.com