Eerste plaatsen voor Sepp Schulte en Franka Holland bij crosscompetitie

CASTRICUM – Zaterdag 4 februari was de derde wedstrijd van de crosscompetitie voor de jeugdatleten van AV Castricum. Met zo’n 60 pupillen en junioren was AVC goed vertegenwoordigd.

Op en rondom de atletiekbaan van AV Dokev in Anna Paulowna was een leuk maar zwaar parcours uitgelegd via gras, prut en heuveltjes. Een echte cross, waarbij 600 jeugdatleten van zo’n 15 atletiekverenigingen aan de start verschenen.

Zowel Franka Holland (meisjes junioren D1) en Sepp Schulte (jongens pupillen A1) wisten beiden via een tactisch zeer sterke race de concurrentie voor te blijven, en als eerste te eindigen. Franka legde de 1500 meter af in 6.29 minuten, en Sepp (foto) deed dat in een zeer snelle tijd van 6.03 minuten.

Andere opvallende prestaties waren een fraaie 3e plaats voor Franka’s ploeggenootje Cynthia Huis in ’t Veld. De sterk presterende ploeg meisjes junioren D1, naast Franka en Cynthia bestaande uit Kyara Nijman en Jedida Zevenbergen hebben een uitstekende uitgangspositie voor de finale zeker gesteld.

Pipp Pauzenga eindigde als 4e bij de meisjes junioren D2. Sil de Ridder werd keurig 8e bij de oudste pupillen (A2). Bij de jongens pupillen B was Melle Bernhard goed voor een 6e plaats, zijn ploeggenootje Koen Spelbos eindigde als 9e. Bij de jongens pupillen C eindigden Sam Glorie en Ilias van Heeringen respectievelijk op een 8e en 9e plaats. De 6-jarige Yenthe Zonneveld tot slot wist een top-5 klassering bij de mini meisjes te behalen.

Een knap resultaat voor AV Castricum, want de categorieën telden soms wel 45 atleetjes uit heel Noord-Holland. Maar ook alle andere AVC pupillen en junioren die meededen hebben geweldig werk verricht voor hun ploeg, en dat is minstens net zo belangrijk in deze competitie. De cross competitie bestaat uit drie voorronden, en een regio finale in Amsterdam op 11 maart.