Huistest senioren

CASTRICUM – De meeste mensen zullen wanneer ze ouder worden gewoon blijven wonen in hun huidige woning. Het verzorgingshuis bestaat eigenlijk niet meer. Daarmee is iedereen verantwoordelijk geworden voor de veiligheid in zijn woning. Er zijn een hoop kleine en betaalbare oplossingen om uw woning veilig en comfortabel te maken. Voor grotere verbeteringen is het belangrijk op tijd maatregelen te nemen. Dan is het ook langer genieten!

Inwoners van de gemeente Castricum kunnen de Huistest doen en daarmee hun woning checken op mogelijke verbeterpunten voor langer zelfstandig wonen: dit kan online op www.mijnhuisopmaat.nl of samen met een vrijwilliger uit Castricum die op huisbezoek komt. Na het invullen van de test krijgt de bewoner een persoonlijk woonadviesrapport, met daarin de gekozen oplossingen voor de verbeterpunten van de woning. Het woonadvies geeft ook een indicatie van de kosten. Daarnaast krijgt de bewoner praktische tips waarmee hij zélf meteen de woning veiliger maakt. De Huistest is een initiatief van de gemeente Castricum in samenwerking met Welzijn Castricum. Voor meer informatie en voor aanmelding voor een huisbezoek van één van de vrijwilligers kunt u zich aanmelden bij Welzijn Castricum: 0251 656562 (ochtenduren)

Ondernemers met producten of diensten die uw huis veiliger en comfortabeler kunnen maken kunnen aansluiten bij dit initiatief. Het is tenslotte prettig te weten wie er kan helpen, bij het daadwerkelijk realiseren van de aanpassingen aan de woning. Bouw- en installatiebedrijven, hoveniers, detailhandel van b.v. ijzerwaren, verlichting en sanitair worden opgeroepen zich aan te melden via www.mijnhuisopmaat.nl.