Goud en Zilver voor Jac. P. Thijsse College

CASTRICUM – Op 28 januari is de uitslag van de eerste ronde van de Informatica Olympiade vastgesteld. Van de 318 geregistreerde deelnemers vielen twee leerlingen van het JPT op door hun hoge score.

Tijs Lensen uit 3vwo mag zich goudwinnaar noemen en tevens de beste 3e klasser in het deelnemersveld. Van de te behalen 700 punten scoorde Thijs er 603! Maikel Houbaer uit 5vwo bereikte zilveren met een resultaat van 510 punten.

Beide leerlingen zijn uitgenodigd voor de 2e ronde in maart 2017. Deze vindt plaats aan de Universiteit Twente.

De informatica olympiade is een wedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Nederland. Het is een wedstrijd die bestaat uit drie ronden. In de derde ronde wordt bepaald wie Nederland mogen vertegenwoordigen op de Internationale Informatica Olympiade in juli 2017 in Iran.