Lisanne Schoonebeek klaar voor NK meerkamp

CASTRICUM – De Castricumse atlete Lisanne Schoonebeek heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap meerkamp.

De B-juniore komt op 5 februari op de indoorbaan van Apeldoorn uit op de onderdelen: 60 meter horden, hoog- en verspringen, kogelstoten en de 800 meter.

In drie wedstrijden in de afgelopen weken bewees zij met haar prestaties in goede vorm te zijn. Ze verbeterde op zowel de 400 als de 800 meter haar persoonlijke records ook de clubrecords op deze afstanden in respectievelijk 59.16 en 2:21.66.

Ook kwam zij dicht in de buurt van haar pr’s bij het kogelstoten (11.53m) en op de 60m horden (9.17). Een verbetering van haar persoonlijke meerkamp-puntentotaal ligt daarom in de mogelijkheden. De concurrentie is echter fors.

Lisanne traint sinds anderhalf jaar bij voormalig internationaal meerkamper Enno Tjepkema in Assendelft. Onder zijn begeleiding werd ze vorig jaar 5e (indoor) en 4e (outdoor) bij de meerkamp voor junioren.

foto: Lisanne Schoonebeek