Fietserbond wil rotonde op Rijksweg-Visweg

CASTRICUM – Er is veel discussie over het kruispunt Rijksweg-Visweg. Omwonenden attendeerden de Fietserbond Castricum dat de gemeente verkeerslichten wil op deze kruising, waar zij meer voelen voor een rotonde.

Hun zorg wordt gedeeld door de Fietsersbond die hier ook liever een rotonde ziet. Om dit toe te lichten heeft Fietsersbond uitgebreid contact gezocht met gemeente en, onder andere via de media, met alle Castricummers. Ook de ouderenbonden zijn medestander voor deze oplossing.

GroenLinks liet tijdens de raadsinformatie avond in december weten, dat de fractie dacht aan een motie, om de keuze van de gemeente te heroverwegen en toch voor een rotonde te kiezen. Dit steunt de Fietserbond graag. Om de verschillen tussen rotonde en verkeerslichten goed duidelijk te maken schreef de Fietsersbond een uitgebreide analyse en stuurde die naar de raadsfracties. Ook zijn gesprekken gevoerd met de gemeente en sommige fracties. Binnen de coalitie (VVD) roepen verkeerslichten op dit kruispunt ook weerstand op.

U kunt de analyse van de Fietserbond Castricum lezen in de nieuwsbrief. Deze digitale nieuwsbrief is gratis. Wilt u iets vertellen of heeft u vragen? Het mailadres is: castricum@fietsersbond.nl