Workshop Kadasterviewer biedt nieuwe kansen

REGIO – Het nieuwe cursusseizoen van het Regionaal Archief Alkmaar begint met een gloednieuwe workshop ‘Kadasterviewer’. Daar in maakt u kennis met een door het Kadaster zelf ontwikkeld online hulpmiddel voor raadpleging van historische kadastrale gegevens. Deze geven veel extra informatie over de historie van een perceel.

Maar zonder de juiste kennis is het zoeken in de viewer lastig. Vandaar dat het Archief op donderdag 16 februari van 14.30 tot 16.30 uur hierover uitgebreid uitleg geeft, zodat u daarna zelf kan speuren naar de informatie die u zoekt.
De cursus kost € 2,50 per persoon en wordt gegeven bij het Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1 in Alkmaar. Aanmelden kan via de site van het archief.

Uiteraard biedt het Archief dit seizoen ook de vertrouwde cursussen en workshops aan, zoals ‘Verborgen Familieverleden’ (9 maart) voor stamboomonderzoek en ‘Huizenonderzoek’ (o.a. 23 maart) voor onderzoekers naar specifieke panden. Elke maand kunt u ook terecht bij het archiefspreekuur en de introductiemiddag.

Een overzicht van het cursusaanbod met informatie over de inhoud, data en eventuele kosten is te vinden op www.archiefalkmaar.nl/verdieping/cursussen. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden noodzakelijk via de website van het archief of via 072-8508200.

Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archieven van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel.

Foto: Toen-en-nu-foto (1922-2017) van hoek Scharlo-Zocherstraat in Alkmaar.

Fotobewerking Regionaal Archief Alkmaar.