Skaters oorzaak van ontruiming gemeentehuis

CASTRICUM – Dinsdagmiddag 24 januari rond 16.00 uur was het opnieuw raak bij het gemeentehuis van Castricum. De brandweer kon er alweer heen omdat er een handbrandmelder was afgegaan.

Het betrof weer een handbrandmelder in de parkeergarage, die wederom was geactiveerd door de skaters in de parkeergarage.

Dit is al de derde keer dat de brandweer om deze rede naar het gemeentehuis moest in nog geen half jaar tijd. Bij aankomst stonden alle werknemers al wel netjes buiten te wachten op de komst van de brandweer en had het ontruimings systeem goed gewerkt.

De skaters hadden zelf bij de bhv-ers (bedrijfshulpverleners) van de gemeente gemeld, dat zij de veroorzakers waren. De namen zijn genoteerd en ze hebben per direct een verbod gekregen om in de parkeergarage te komen.