VKIJ deelnemer Schaatscollege De Meent

REGIO – De regionale schaatsverenigingen en Alkmaar Sport introduceren ‘Schaatscollege De Meent’. Een nieuw schaats aanbod speciaal voor jongeren van 8 tot 16 jaar.

Tijdens een 10-weekse cursus komen alle onderdelen van de schaatstechniek en verschillende soorten trainingen aan bod. Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) uit Castricum maakt ook deel uit van deze regionale schaatsverenigingen en ziet voordelen aan deze nieuwe activiteit.

Dit Schaatscollege is speciaal voor schaatsers tussen de 8 en 16 jaar die de schaatstechniek al redelijk onder de knie hebben. Zij hebben bijvoorbeeld eerder schaatslessen gevolgd bij een schaatsvereniging of schaatsschool of hebben schaatslessen gehad bij het Jeugdschaatsen van de Vereniging Kennemer IJsbaan. Tijdens de cursus worden alle onderdelen van de schaatstechniek, zoals de start, het rechte eind en de bochten doorlopen. Ook is er aandacht voor de verschillende soorten trainingen, zoals duur, snelheid, tempo en interval. Tevens worden de wedstrijdregels doorlopen.

De cursus biedt schaatsers een veelzijdig programma. Naast de sprint en langebaan trainingen staan er ook een marathon, shorttrack, kunstrijd en ijshockey training op het programma. Daarnaast bevat de cursus op 25 februari een schaatswedstrijd.

De 10-weekse cursus start op donderdag 2 februari en kost € 75,- per persoon. Meer informatie is te vinden op de website van De Meent: www.demeentalkmaar.nl/schaatsacademie.

Op de website www.vkij.nl kunt u zien wanneer de natuurijsbaan aan de Zeeweg geopend is.