Scholen in actie voor meer buitenspelen

REGIO – Buitenspelen is tegenwoordig niet vanzelfsprekend. Zo speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buiten. En 80% van de kinderen beweegt onvoldoende. Daarom ondersteunt Jantje Beton scholen om geld op te halen tijdens de Loterij voor buitenspelen tijdens en na schooltijd.

Tijdens de Jantje Beton Loterij, van 17 t/m 31 mei en van 13 t/m 27 september 2017, verkopen leerlingen loten aan hun familie, buren of vrienden. Scholen mogen de helft van de opbrengst van de verkochte loten besteden aan het schoolplein en buitenactiviteiten. Met de andere helft ondersteunen de scholen buitenspeelprojecten van Jantje Beton. Zo komen jaarlijkse zo’n 70.000 leerlingen van scholen samen met Jantje Beton in actie voor meer buitenspelen!

Buitenspelen is gezond, het geeft energie en het levert ook nog eens een positieve bijdrage aan het concentratievermogen en de leerprestaties. Jantje Beton zet kinderen daarom graag spelenderwijs in beweging. Het schoolplein biedt kinderen goede mogelijkheden om tijdens en na schooltijd actief te zijn en hun batterij op te laden. Het schoolplein staat zelfs in de top 3 van favoriete plaatsen om te spelen. Een belangrijke speelplek dus!

Jantje Beton roept ouders, leerkrachten of anderszins betrokkenen op, hun basisschool te wijzen op de Loterij. Iedere basisschool kan deelnemen aan de Loterij. Scholen kunnen zich aanmelden via www.jantjebeton.nl/loterij