Ontmoeting@STARTING nu al weten wie straks je buren zijn!

AKERSLOOT – De Akersloter starters op de woningmarkt wijken steeds vaker uit naar andere plaatsen en steden. Er zijn in het eigenzinnige dorpje aan het Alkmaardermeer simpelweg al een tiental jaren nauwelijks nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Het afgelopen jaar is er wel een woningbouwtraject van Woningbouwvereniging Kennemer Wonen gerealiseerd, maar deze voornamelijk sociale huurwoningen zijn vooral toegewezen aan woningzoekenden van elders. Momenteel worden er aan de Mozartlaan gezinswoningen gebouwd die ook al voor een groot deel aan anderen verkocht zijn.

De Akersloter jeugd, toe aan zelfstandig wonen, heeft hieronder heeft geleden. Daarom omarmt gemeente Castricum het nieuwste bouwproject STARTING@HOME van harte. STARTING@HOME is met haar lage instapprijzen vanaf €225.000 v.o.n. bereikbaar voor de jeugd maar ook voor ouderen, die toe zijn aan een herstart of gewoon aan “wat nieuws”, interessant.

Gemeente Castricum, die actief motiveert om woningen voor starters te realiseren, is blij met gebiedsregisseur Sweco (v.h. Grontmij red.) die het initiatief nam om samen met architect Min2 bouw-kunst uit Bergen en aannemer De Geus 23 woningen aan de Startingerweg te gaan realiseren. Blij ook omdat hier het eerder in Akersloot succesvol gebleken Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) principe wordt toegepast. Dit betekent dat de woningen bewonersgericht worden gebouwd.

Op zaterdag 28 januari staat tussen 11.00 en 14.00 uur de eerste ontmoeting@STARTING gepland. Je kunt je hiervoor aanmelden via: www.STARTING-at-HOME.nl . Je maakt dan, onder het genot van een winters hapje en drankje kennis met de toekomstige bewoners, de huidige buren en het @HOME team.

Voor meer informatie en inspiratie kun je ook kijken op: Facebook/STARTING-at-HOME of de website van de gemeente: www.castricum.nl/Starting@home