Brandweernieuws week 3

CASTRICUM – het was een drukke week voor de Castricumse brandweer, uiteraard waren er weer diverse loze meldingen, maar ook voor andere meldingen moest de brandweer in actie komen.

Maandagochtend om 05:20 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een brandalarm bij de Vervolgkliniek aan de Oude Parklaan op het terrein van Dijk en Duin. Dit keer was er een klein brandje geweest op de afdeling. De ruimte moest worden geventileerd, omdat er behoorlijk wat rookontwikkeling was geweest. Ook is er een ambulance opgeroepen, om een bewoner na te kijken vanwege de hoeveelheid rook die hij had ingeademd.

Dinsdagochtend om 8:20 uur is de brandweer ingezet bij een incident op het spoor, hierdoor was er een tijd lang geen treinverkeer mogelijk.

Dinsdagmiddag om 12:30 uur werd de brandweer opgeroepen om een meting te verrichten rond zwembad de Witte Brug, omdat er een vreemde lucht hing. Het bleek echter dat de lucht door heel Castricum te ruiken was. Tijdens de rit naar het zwembad, had de bevelvoerder al gevraagd of er in de veiligheidsregio Kennemerland ook andere meldingen waren. Bij navraag van de alarmcentrale bleek dit inderdaad het geval te zijn, deze wist ook te vertellen dat de lucht afkomstig was van een bedrijf uit het westelijk havengebied bij Amsterdam, dit werd veroorzaakt door de grote stroomuitval eerder die ochtend in de regio Amsterdam.

Vrijdagmiddag om 14:30 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt om drie tamme eenden te redden, die vast gevroren waren op het ijs bij de Geesterduin vijver langs de Soomerwegh. Een van de brandweermannen, die met een touw verankerd zat, is kruipend over het ijs gegaan om de eenden te kunnen redden. De hele actie trok een hoop bekijks van omstanders.

 

 

Zondagmiddag om 12:25 uur is de brandweer uitgerukt voor een gaslucht in een woning in een appartement aan de Dorpsstraat.
De brandweer heeft geen gas kunnen meten in het appartement.

Foto’s: Evelien Olivier