Vorst! Voorkom bevriezing

CASTRICUM – Wanneer u de autoramen ’s ochtends moet krabben vanwege vorst, hebben waterleidingen en watermeters extra aandacht nodig.

Strenge vorst en harde wind vinden hun weg door gaten en kieren, waardoor hoofdkraan, buitenkraan, watermeter en leidingen kunnen bevriezen. Dit geldt vooral voor de watermeter. Hierin zit in alle gevallen water dat kan bevriezen.

Het is verstandig om de ruimte waar de watermeter en de hoofdkraan zich bevinden, te isoleren. Muren en gevels laten veel kou door. Plaats daarom isolatiemateriaal tegen de gevel, maak kieren en tochtnaden dicht, en pak uw watermeter en waterleidingen in met isolatiemateriaal. Het aanbrengen van isolatiemateriaal of een verwarmd lint, verkrijgbaar bij de bouwmarkt, kan bevroren watermeters en leidingen voorkomen. Vergeet het isolatiemateriaal niet te verwijderen als de vorstperiode voorbij is.

Als er ook een gasmeter in de ruimte bij de watermeter zit dan moet de ruimte wel geventileerd worden. Isoleer in dat geval alleen de waterleidingen en watermeter. U kunt deze beschermen met een elektrisch verwarmingslint. Tot slot is het verstandig om tijdens vorst de thermostaat niet lager te zetten dan 15˚C.

Ga voor meer tips naar: www.pwn.nl