JouwGGD.nl trekt ruim 427.000 unieke bezoekers

REGIO – JouwGGD.nl, de landelijke jongerenwebsite van 20 GGD’en (waaronder GGD Hollands Noorden) en een jeugdgezondheidsorganisatie, heeft in 2016 ruim 427.000 unieke bezoekers getrokken. De website die in de zomer van 2014 landelijk is gegaan, maakt sindsdien een enorme groei door. In 2016 zijn circa 5.000 chatgesprekken gevoerd met jongeren door artsen en verpleegkundigen, zijn ruim 2.000 vragen via het forum en e-mail beantwoord en had de site 8.600 volgers op Facebook.

Het e-team van alle betrokken GGD’en samen telt inmiddels 85 mensen. Een groep van 21 jongeren tussen de 14 en 19 jaar werkt als adviseurs mee aan de verdere ontwikkeling van de site. JouwGGD.nl doet mee aan de landelijke e-health week van 21 tot en met 27 januari met twee speciale acties.

Ouders, opvoeders, leraren, huisartsen, jeugdhulpverleners, kinderartsen, andere jeugdprofessionals, beleidsmakers en alle anderen die belangstelling hebben, kunnen in deze week de JouwGGD.nl chat zelf ervaren en in gesprek gaan met de artsen en verpleegkundigen die dagelijks de jongerenchat bemannen. Dit online event vindt plaats via JouwGGD.nl op:
• zondag 22 januari 12.00 -13.00 uur
• maandag 23 t/m vrijdag 27 januari 10.00 -11.00 uur en 14.00 -15.00 uur.
https://www.jouwggd.nl/

Tijdens de extra themachat voor jongeren van 12 t/m 23 jaar, die plaatsvindt op donderdag 26 januari van 19.00 -21.00 uur zitten JouwGGD.nl artsen en verpleegkundigen klaar met deskundigen van www.proud2bme.nl. Zij bespreken vragen en zorgen die jongeren hebben over (on)gezond gewicht.
https://www.jouwggd.nl/?news=chatten-over-on-gezond-gewicht

JouwGGD.nl geeft voorlichting aan, begeleidt en ondersteunt jongeren van 12 t/m 23 jaar bij allerlei ontwikkelingen door ze te voorzien van betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken, drugs en media en er wordt de mogelijkheid geboden anoniem te chatten met een GGD-arts of jeugdverpleegkundige.