Verrassende winnaar strandloop FC Castricum

CASTRICUM – Met de dauw op de ogen verzamelden zich afgelopen zaterdag zo’n 60 wandelaars en 14 hardlopers voor de jaarlijkse strandloop. Deze traditie die al meer dan 30 jaar bestaat was ook het startsein van de eerste FC Castricum familiedag.

Vanwege de Egmond – pier – Egmond strandrace werd de route dit jaar verlegd van Egmond naar Bergen. De wedstrijdlopers startte een kleine 20 minuten later dan de wandelaars, hierdoor konden de wandelaars hun favorieten onderweg nog hartstochtelijk toejuichen. Na een spannende finale werd favoriet Matthew Walker op de streep geklopt door Jeroen Bakker in een tijd van: 19.51 minuten. De wandelaars deden het beduidend rustiger aan en liepen ongeveer een uurtje in het mistroostige winderige strandweer.

Bij terugkomst in het clubgebouw was er door de kantine-keukenbrigade alles uit de kast gehaald om de uitgewaaide en vermoeide deelnemers een heerlijke uitgebreide brunch voor te schotelen. Tijdens deze gezellige brunch kon iedereen op het grote scherm kijken naar de opgenomen beelden van de strandrace en de wandeling.

Kortom een gezellige sportieve start van onze familiedag.