Presentatie ‘De Wit in de vrachtrijderij’ in de Bakkerij

CASTRICUM – Ton Stuifbergen en Aad de Wit geven in cultureel podium De Bakkerij een presentatie met als titel ‘De Wit in de vrachtrijderij’. Onder dezelfde titel is van hun hand een artikel verschenen in het 39e jaarboek van de Werkgroep Oud-Castricum. De presentatie was eerder bij boekhandel Laan, maar de belangstelling was zo groot dat nu een tweede presentatie is georganiseerd.

In Castricum en omgeving is ‘Aad de Wit Verhuizingen’ een bekende naam. Datzelfde geldt in Haarlem voor ‘De Wit Haarlem Euromovers’. Beide ondernemingen zijn een voortzetting van een Castricumse ‘vrachtrijderij’ die in 1929 werd overgenomen door de broers Cor en Arie de Wit. Zij vestigden zich in dat jaar met hun ouders in Castricum. Aan de hand van veel authentiek beeldmateriaal wordt de geschiedenis van de bedrijven verteld.

De vrachtrijderij was in die tijd een opkomende bedrijfstak. Samen met ondernemende mensen als Cor Geluk en Siep Zijlstra wisten zij de bodedienst op Amsterdam uit te bouwen tot een bloeiend transportbedrijf. In 1956 gingen de vier ondernemers uit elkaar, waarna ieder voor zich, bouwde aan gezonde bedrijven in Castricum, Bakkum, Den Haag en Haarlem.

De presentatie is op zondag 22 januari om 14.30 uur. De zaal gaat om 14.00 uur open. De toegang is gratis. Cultureel podium De Bakkerij is te vinden in de Dorpsstraat 30 in Castricum.

foto en bron: Aad de Wit