PWN tilt dienstverlening naar hoger niveau

REGIO – PWN is als eerste drinkwaterbedrijf in Nederland gecertificeerd voor de norm NEN-ISO55001 voor assetmanagement. Met deze internationaal erkende certificering wil PWN haar inspanningen en deskundigheid op het gebied onderhoudsmanagement naar een hoger niveau tillen.

Samen met Mainnovation, grondlegger van de Value Driven Maintenance & Asset Management methodiek, kwam PWN tot dit fantastische resultaat. Het doel was om de optimale prestatie uit haar gebruiksmiddelen, de assets, te halen. En dat binnen acceptabele risico’s en tegen aanvaardbare kosten, gemeten over de gehele levensduur van de bedrijfsmiddelen te organiseren.

Joke Cuperus, directeur PWN: “Assetmanagement gaat over de totale fysieke drinkwater-infrastructuur, van onze bronnen tot de watermeter bij de klant. Door professioneel assetmanagement leveren we een sterke bijdrage aan het structureel beheren van onze bedrijfsmiddelen. Hierdoor wordt een optimale balans gecreëerd tussen de bedrijfsprestaties van assets en de kosten en risico’s daarvan. PWN vindt dat dit van haar als maatschappelijke organisatie mag worden verwacht. We zijn ontzettend trots op de certificering! We hebben hiermee onze dienstverlening naar een aantoonbaar hoger niveau getild.”

Meer informatie: www.pwn.nl