Aanmelding Oranje Fonds Collecte van start

CASTRICUM – Alle verenigingen en stichtingen van Castricum kunnen zich vanaf vandaag weer aanmelden voor de Oranje Fonds Collecte. Het is de derde keer dat het Oranje Fonds deze collecte landelijk organiseert.

De collecteweek levert de deelnemende lokale initiatieven niet alleen geld, maar ook extra aandacht op. Het geeft deelnemende organisaties de mogelijkheid te laten zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie waar gecollecteerd is. Elk jaar groeit het aantal deelnemers en daardoor ook de opbrengst. Van de opbrengst van de collecte gaat 100% naar initiatieven die Nederland mooier en socialer maken. Dit jaar wordt de collecte gehouden in de week van 22 tot 27 mei 2017. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/collecte