PvdA: ‘Bestuur BUCH zaait verwarring met huisstijl’

CASTRICUM – ‘Het bestuur van de Werkorganisatie BUCH zaait verwarring met de nieuwe huisstijl’, vindt de Castricumse PvdA-voorman Dave van Ooijen. Hij heeft het college in Castricum raadsvragen gesteld.

Volgens Van Ooijen wordt het met de nieuwe huisstijl niet duidelijk wat ‘De BUCH’ eigenlijk is, een ambtelijke werkorganisatie of een bestuurlijke organisatie? ‘Ons inziens is de Werkorganisatie BUCH toch vooral een uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Dat karakter, zoals ook weergegeven in de titel van het bedrijfsplan, wordt met deze huisstijl en de ondertekening van de mail niet duidelijk’, stelt Van Ooijen.

“De BUCH” wordt voor de PvdA nu teveel neergezet als zelfstandige organisatie, in plaats van dienend aan de vier gemeenten. Het afgesproken principe ‘samen, maar toch apart’, komt niet genoeg naar voren. Dit is al helemaal niet het geval, vindt Van Ooijen, als bestuurders hun mail ondertekenen met ‘bestuurder van De BUCH’. Het logo zou alleen intern worden gebruikt, maar blijkt nu ook extern te worden toegepast. Als eindconclusie noemt de PvdA de huisstijl, waar de vier gemeentelogo’s als uitgangspunt dienen, slecht doordacht. Verder wil de PvdA precies weten in welke gevallen het logo gebruikt wordt. Het college heeft 30 dagen de tijd om te reageren.