Clusius College even ontruimd na brandje

CASTRICUM – Donderdagmiddag is er een klein brandje geweest in een keramiekoven in het Clusius College aan de Oranjelaan. Toen de brandweer rond 12:30 uur arriveerde, stonden alle leerlingen en leraren al buiten.

De brand was ontstaan in een keramiekoven. Hierdoor  stond de afvoerpijp en een deel van het dak in brand. Dit was bij aankomst al geblust door de bhv’ers met een paar brandblussers. De brandweer hoefde hierdoor alleen nog maar een controle uit te voeren in het lokaal. Er werd namelijk gevreesd dat de brand nog tussen het plafond zat, maar dat bleek niet het geval.

De luchtkwaliteit was ook weer in orde, zodat rond 13:00 uur de school weer kon worden vrijgegeven. De lessen werden toen snel hervat. De brandweer spreekt haar complimenten uit naar het Clusius College voor de snelle ontruiming, het snelle blussen van de brand en de goede samenwerking met de bhv’ers. Hierdoor is erger voorkomen en valt de schade erg mee.

Foto: Hans Peter Olivier