C-TV zendt opening Nieuw Geesterhage toch uit

CASTRICUM – Omroep Castricum gaat zaterdag de feestelijke opening van Nieuw Geesterhage gewoon uitzenden. Eerder stond gebouweigenaar en organisator Biesterbos slechts het uitzenden van enkele delen toe.

Alleen de openingshandeling en enkele delen van de verdere feestelijkheden mochten in beeld worden gebracht. De speeches en beelden van het publiek waren hiervan uitgesloten. Voor Omroep Castricum was dit onaanvaardbaar, omdat hiermee de vrije nieuwsgaring in het geding zou komen. Nadat hierover op Twitter commotie ontstond, is het besluit herzien en mag Omroep Castricum de speeches en een groot deel van de rest van de bijeenkomst uitzenden. ‘Het berustte op miscommunicatie,’ aldus hoofdredacteur Sander Verschoor in een verklaring op Twitter.

De opnames van de feestelijke opening zullen worden gebruikt in een lange rechtstreekse uitzending tijdens de open dag. Ook Omroep Castricum zal dan haar deuren openen voor het publiek. De uitzending is vanaf 12:15 uur te zien op C-TV, tot 17:00 uur kun je meekijken naar de open dag vanuit de studio van Omroep Castricum en naar de feestelijkheden elders in het gebouw. Op de radio begint de uitzending al om 10:00 uur.

Video