Start buurtproject Oud-Castricum in Juliana van Stolbergschool

CASTRICUM – Hoe vanzelfsprekend was het in 1967 dat de melkboer langs kwam of de bakker in de keuken even aanschoof voor een bakkie koffie? Hoe normaal vond je het dat de wegen rustig waren en je als kind ongestoord kon spelen op straat? Hoe trots was je dat je een televisie had en maar liefst twee zenders in zwart wit kon bekijken?

Oud-Castricum start deze maand met haar eerste buurtproject in het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van de werkgroep. Daarvoor is gekozen voor de Oranjebuurt. Op de thema en vertelbijeenkomst op dinsdagavond 17 januari in de Juliana van Stolbergschool, zal oud-gemeenteambtenaar Ger Foeken een lezing geven over de ruimtelijke ordening van Castricum in 1967. Hoe zag Castricum er toen uit en wat waren de toekomstplannen wat betreft wegen en bebouwing in die tijd.

De organisatoren hopen dat tijdens de tweede helft van de avond alle aanwezigen blijven napraten en herinneringen ophalen over het Castricum van toen. Inwoners uit de Oranjebuurt worden in het bijzonder uitgenodigd om foto’s mee te nemen van omstreeks 1967. De werkgroep wil zoveel mogelijk foto’s uit dat jaar verzamelen van mensen uit de Oranjebuurt, om op 28 januari ‘De foto van de buurt’ te kunnen kiezen.

De foto, die door de buurt wordt uitgekozen, zal aan het eind van het jaar in de Oranjebuurt uitvergroot buiten te zien zijn.
Belangstellenden voor de bijeenkomst op 17 januari kunnen zich aanmelden via aanmelden1967@oudcastricum.com.
Mocht u een foto of meerdere foto’s willen inbrengen, maar u kunt niet aanwezig zijn op 17 januari, stuur dan uw foto met toelichting, naam en telefoonnummer naar: foto1967@oudcastricum.com.

Het buurtproject is voor iedereen vrij toegankelijk. De inloop is vanaf 19.30 uur.

foto: Koninginnedag in de Margrietstraat in de jaren ‘60