Presentatie over Russische Nobelprijswinnaars

CASTRICUM – De zes Russische Nobelprijswinnaars voor de Literatuur staan zondag 22 januari centraal bij een presentatie door oud Castricummer Henk van Lubeck.

Met elk van deze zes winnaars was wel iets bijzonders aan de hand. Bijvoorbeeld of ze wel echt Russisch waren, maar ook twijfel over de toekenning van de prijs. Van elke auteur komen leven, werk en de toekenning aan bod, te beginnen met de vrij onbekende Ivan Boenin de Nobelprijswinnaar in 1933.

Van Lubeck, gepensioneerd scheikundedocent en auteur van leerboeken, is kenner van de Russische geschiedenis, taal- en letterkunde. Dit leidde tot nu toe tot vier presentaties, waaronder deze. De kosteloos toegankelijke presentatie start om 14.00 uur in boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19 in Castricum.