Emergo gaat weer van start met de blokfluitklas

CASTRICUM – Muziekvereniging Emergo start eind januari 2017 weer met de blokfluitklas voor kinderen vanaf 7 jaar. In kleine groepen zal op een leuke, speelse manier les worden gegeven op de blokfluit en leren de kinderen hun eerste noten lezen en spelen.

De cursus is bedoeld voor kinderen die graag een muziekinstrument willen bespelen maar nog geen keuze hebben gemaakt voor een specifiek instrument. In deze cursus biedt Emergo een eerste basis om muziek te maken en kennis te maken met de instrumenten uit het fanfareorkest. Dit zijn de bugel, trompet, saxofoon, hoorn, trombone, bariton, euphonium, bas en het slagwerk.

Aan het einde van de cursusperiode kunnen de kinderen uit de blokfluitklas een instrument naar keuze (en beschikbaarheid) uitkiezen voor een proefles. Daarvoor zijn nog instrumenten beschikbaar om in bruikleen te gebruiken. Daarnaast kan Emergo ook bemiddelen bij het huren of kopen van een instrument.

De lessen vinden plaats op woensdagmiddag in Geesterhage. Het definitieve tijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar dit zal rond 14.00 uur zijn. De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike Pannekeet via info@emergo.org, telefoon: 0251 65 32 31 of bezoek de website: www.emergo.org