Sportprijzen uitgereikt in Club Mariz

CASTRICUM – In Club Mariz werden vrijdagavond feestelijk de sporters van 2016 in het zonnetje gezet. Veel mensen waren bij de uitreiking van de sportprijzen aanwezig, georganiseerd door Omroep Castricum en Platform Sport.

De prijs voor jeugdtalent ging naar zwemster Kaylin Stel. Sportteam van het jaar werden de rolstoelhandballers van CSV, zij werden dit jaar Europees Kampioen. Bij de jeugdteams wonnen de mini’s van CasRC. Sportvrouw van het jaar werd Olympisch atlete Lisanne de Witte van Team Distance Runners. De prijs voor sportman ging ook naar TDR: marathonloper Michel Butter nam de prijs in ontvangst.

Butter vermaakte de zaal ook met een petje-op-petje-af-quiz. Veel moeilijke vragen over sportverenigingen uit Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen, maar ook over spelregels van badminton en het aantal landstitels van Ajax.

De laatste prijs was voor de vrijwilliger van het jaar: Ton Moes ging met deze prijs naar huis voor zijn inzet bij de Castricumse atletiekvereniging.

Het sportgala in Club Mariz werd georganiseerd door Omroep Castricum en Platform Sport, in samenwerking met Sport2000, de Roset, restaurant Het Eethuysje, HypotheekNet en Kuijs Reinder Kakes.

Op de foto: de genomineerde sportmannen (foto: Henk Hommes)