Reiniging en inspectie riolering Akersloot

AKERSLOOT – Firma Vandervalk+degroot is gestart met het reinigen en inspecteren van het riool in Akersloot. Door dit onderhoudswerk blijft een goede afvoer van het rioolwater gewaarborgd. In een enkel geval kan het voorkomen, dat het reinigingswerk tot onaangename verrassingen leidt in uw woning.

Soms wordt tijdens het reinigen, door onderdruk in het riool, de stankafsluiters in toiletpotten, fonteintjes en bijvoorbeeld de douche leeggezogen. Hierdoor kan stank in uw woning ontstaan. U kunt dit oplossen door alle kranen even open te zetten en alle toiletten door te spoelen. In een uitzonderlijk geval kan het gebeuren dat rioolwater tijdens het werk in omgekeerde richting door uw huisaansluiting wordt opgestuwd.

Als u de reinigingswagens van de firma Vandervalk+degroot bij u in de buurt ziet, kunt u er beter voor te zorgen dat het deksel van uw toilet is afgesloten en er een emmer water op zet. Mocht er rioolwater worden opgestuwd, dan komt het niet verder dan de toiletpot of eventueel op de grond.

Als er vragen zijn over de werkzaamheden, kan contact worden opgenomen met de projectleider van firma Vandervalk+degroot op telefoonnummer 06-100 340 00 of met de heer N. Blokker van de gemeente op 0251 66 11 40. Wilt u weten wanneer ze bij u in de straat komen, dan kunt u de reinigingsploeg van Vandervalk+degroot ook altijd even aanspreken.

De werkzaamheden zijn gepland voor de periode januari en februari.