Stedelijk Museum Alkmaar trekt recordaantal bezoekers

REGIO – Na 38.500 bezoekers in 2015 verwacht Stedelijk Museum Alkmaar dit jaar af te sluiten met een recordaantal bezoekers.

Zij verwacht dat de teller op 31 december op zo’n 70.000 bezoekers staat. Deze spectaculaire stijging is te verklaren door het sterke tentoonstellingsaanbod van dit jaar. Alleen al de ‘Picasso in Holland’ tentoonstelling zorgde voor goedbezochte zomermaanden, met in augustus een piek van 10.000 bezoekers. De huidige tentoonstelling ‘Vleiend Penseel’ over de Alkmaarse classicist Caesar van Everdingen, met topstukken uit binnen- en buitenland trekt ook veel nieuwe bezoekers.

Waar Stedelijk Museum Alkmaar in het verleden vooral bezoek uit de regio trok, komen bezoekers nu uit het hele land. Uit een analyse van de bezoekcijfers blijkt dat alle provincies zijn vertegenwoordigd. Ook buitenlandse bezoekers weten het museum beter dan ooit te vinden.

Stedelijk Museum Alkmaar, geopend in 1875, is één van de oudste musea van Nederland. Het recent vernieuwde museum presenteert naast tijdelijke tentoonstellingen een hoogwaardige collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis.

Kijk voor meer informatie op: www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

foto: Tentoonstelling ‘Vleiend Penseel’ bron: Stedelijk Museum Alkmaar