Gezellige Oudjaarsloop voor jong en oud bij AV Castricum

CASTRICUM – Oudjaarsdag zaterdag 31 december organiseert Atletiek Vereniging Castricum de derde van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen.

Iedereen kan meedoen. Je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. Gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,5 km of 15 km. Beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn een uitstekende voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond een week later.

De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4 km of de langere afstanden. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Van te voren inschrijven is aan te raden, dat kan tot en met donderdagavond 29 december via www.avcastricum.nl. Deelnemers die reeds in het bezit zijn van een geldige PWN duinkaart kunnen korting krijgen op de voorinschrijving. Wel dient bij het ophalen van het startnummer de eigen duinkaart getoond te kunnen worden. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder.

Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. AV Castricum trakteert iedere deelnemer op een heerlijke oliebol. Ook zijn warme chocomel en glühwein aan de bar verkrijgbaar.