Ton Moes genomineerd voor publieksprijs

CASTRICUM – Het bestuur van AV Castricum heeft vrijwilliger Ton Moes genomineerd voor de publieksprijs van de Gemeente Castricum. Op 6 januari wordt bekend gemaakt wie deze eervolle prijs wint. De andere genomineerden zijn Willie en Gerard Travnicek van FC Castricum en Bert van Kessel van MHCC.

Ton is al sinds jaar en dag als vrijwilliger actief voor AVC: in de wedstrijdcommissie, als wedstrijdleider of jurylid en in de bosloopcommissie.

Hij is nauw betrokken bij de baanwedstrijden bij AVC organiseert. Dit is een hele klus, dat begint soms al een jaar van te voren met het inhuren van de elektronische tijdwaarneming.
Plus het maken van een tijdschema voor de wedstrijd, melden van de wedstrijd bij de Atletiekunie, aanmaken van de wedstrijd op atletiek.nu en zorgen voor voldoende vrijwilligers plus juryleden tot aan het bestellen van medailles etc. Ook geeft hij jurycursussen binnen AVC om zo onze eigen juryleden op te leiden.

Dit is nog niet alles. Op de wedstrijddag moet echter ook het wedstrijdsecretariaat ingericht worden, worden de juryleden geïnstrueerd, belijning uitgezet, materialen klaargezet (zoals hordes, speren, kogels, discussen, startblokken). En vaak nam Ton zelf de rol als wedstrijdleider op zich.
Dit deed Ton de laatste jaren met een steeds kleiner wordend team vrijwilligers, maar gelukkig is er sinds kort binnen AVC een nieuwe en enthousiaste wedstrijdcommissie opgericht. Ton kijkt daardoor weer met enthousiasme uit om samen met deze nieuwe vrijwilligers weer wedstrijden te organiseren.

Maar ook is Ton regelmatig te vinden als official bij nationale en internationale atletiektoernooien. Zo was hij tijdens het EK atletiek in Amsterdam actief als jurylid op de lange werpnummers, zijn favoriete onderdeel. Een geweldige ervaring vond Ton. Maar ook bij jeugdevenementen van andere verenigingen kun je Ton zomaar tegenkomen; zo was hij scheidsrechter tijdens de finale van de pupillencompetitie in Beverwijk en wedstrijdleider bij het Triple IT Indoor Gala in Alkmaar.
En dat allemaal in zijn vrije tijd, naast een drukke baan.

In het Strand- en duinloopseizoen is Ton vooral te vinden in het wedstrijdsecretariaat, en dat begint al op de dag vóór de loop. Want de voorinschrijvingen moeten verwerkt, startnummers klaargelegd, apparatuur getest etcetera. Op de dag van de Strand- en duinloop zelf zorgt Ton in het secretariaat dat de uitslagverwerking soepeltjes verloopt.

Foto: Bosloop van AV Castricum.
Bron: Wedsite AV Castricum.