D66 maakt zich zorgen over lokaal populisme

CASTRICUM – D66 Castricum maakt zich zorgen over politici met populistische trekjes in de lokale politiek.

‘Keer op keer wordt “de gemeente”, en dan met name het nieuwe college van burgemeester en wethouders, opgevoerd als een organisatie die erop uit is de eigen zin door te drukken ten koste van de inwoners,’ schrijft fractievoorzitter Mariska El Ouni op de website van de partij.

De fractie maakt zich zorgen over politici die problemen groter maken dan ze zijn, om zichzelf vervolgens tot oplosser van het probleem op te werpen. ‘De D66-fractie wil een heel ander geluid laten horen en roept de Castricumse politiek op om het vertrouwen te herstellen. Als er een probleem is met de gemeente is het zaak om dat snel en eerlijk op te lossen’. Volgens de partij gaat het oplossen van problemen beter met een gesprek, dan met ronkende krantenkoppen. 

Tenslotte wijst El Ouni politici op hun verantwoordelijkheid het algemeen belang te dienen en de gemeente te vertegenwoordigen. El Ouni: ‘Neem die verantwoordelijkheid, want met schreeuwend populisme voor eigen gewin wordt Castricum er niet beter op!’