Drankkartons en metalen verpakkingen gaan bij het plastic

CASTRICUM – In Castricum wordt het afval scheiden gemakkelijker. De gemeente gaat naast het plastic ook drankkartons en metalen verpakkingen ophalen. Alles kan bij elkaar in één zak die elke twee weken wordt opgehaald.

De oranje zak kennen we inmiddels: elke vier weken hangen inwoners die met hun plastic afval aan de lantaarnpaal. Deze oranje zak gaat verdwijnen en daarvoor in de plaats komt per 2017 de paarse zak. Behalve plastic kunnen daar ook de lege melk- en sappakken in, en de lege blikjes, het zogeheten pmd (plastic, metalen verpakkingen en drankkartons).

De paarse zakken worden opgehaald op dezelfde dag als waarop de groene gft-containers worden geleegd. U ziet dit ook op de afvalkalender die binnenkort wordt bezorgd. U vindt dit ook terug op de website van de gemeente.

De paarse zakken voor pmd zijn verkrijgbaar bij:

– het gemeentehuis en de Schulpstet,
– de AH in Castricum en Limmen,
– de Deen supermarkt in Castricum en Akersloot.

U kunt de oranje zakken gewoon opmaken.

Meer informatie: www.castricum.nl