Wethouder Tromp bij start platform gehandicaptensport

REGIO – Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen.

Fonds Gehandicaptensport wil door middel van de website en de app ‘Uniek Sporten’ ervoor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Regio Alkmaar sluit zich als eerste regio in de kop van Noord-Holland aan bij dit unieke platform.

Maandag 12 december was wethouder Antoine Tromp van Uitgeest aanwezig bij de ‘lancering’ van de website www.unieksporten.nl tijdens een aangepaste sportdag in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Al gedurende meerdere jaren investeren Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in een regionaal samenwerkingsverband voor wat betreft het aangepast sporten.

Bij de lancering in sportcomplex De Meent hielden docenten en studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alkmaarse Horizon College een sportief uitje voor meer dan 50 cliënten van Stichting De Waerden. Zo konden de cliënten schaatsen, zaalsporten beoefenen en trampolinespringen.

foto: www.fondsgehandicaptensport.nl