Fietserbond Castricum doet oproep voor de Raadsinformatieavond

CASTRICUM – Donderdag 15 december is er een raadsinformatieavond in het gemeentehuis met op de agenda de plannen voor het kruispunt Visweg/Rijksweg. De Fietsersbond las alvast de notities van B&W en vraagt u naar de Raadsinformatieavond te komen als u verkeersveiligheid belangrijk vindt.

Rotondes zijn voor fietsers bewezen veiliger dan kruispunten met verkeerslichten. De Fietsersbond vindt daarom dat de onderbouwing door B&W van de plannen kruispunt Visweg/Rijksweg zwaar tegen valt. Nadat er bij het eerdere besluit selectief en suggestief is geciteerd uit het rapport van adviesbureau GoudAppel & Coffeng, waarin zij de voorkeur voor rotondes hadden, ligt er nu ineens een nieuw rapport waarin wederom gesteld wordt dat aan alle varianten met verkeerslichten ernstige nadelen zitten.

Die negatieve analyse klinkt echter niet door in de eindconclusie. Blijkbaar wil B&W nog altijd verkeerslichten omdat die de goedkoopste oplossing bieden. Of speelt er meer?

De Fietsersbond steunt varianten zonder stoplichten in de Goudappel notitie. Want stoplichten leiden onherroepelijk tot lange wachttijden voor fietsers en zijn gevaarlijk, met name bij gelijktijdig groen van fiets en afslaande auto. Afgaande op  het rapport van Goudappel & Coffeng en afgaande op de Fietsersbondervaring met stoplichten in het hele land, zijn stoplichten verreweg de slechtste oplossing.

De fietsersbond spoort geïnteresseerden aan om naar de Raadsinformatieavond te komen op donderdag 15 december vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.