Stelling van Amsterdam viert 20 jaar UNESCO Werelderfgoed

REGIO -Het is woensdag 7 december, precies 20 jaar geleden dat de Stelling van Amsterdam een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst veroverde.

De 135 kilometer lange verdedigingslinie rondom Amsterdam werd aangelegd tussen 1880 en 1914 en bestaat uit in totaal 46 forten en batterijen en diverse dijken en sluizen. Het was de bedoeling dat het leger, de regering en de koning(in) zich binnen deze ring konden terugtrekken bij een aanval op Nederland.

Om dit heugelijke feit te vieren, werd woensdagochtend 7 december op Fort benoorden Spaarndam de tentoonstelling ‘Levende Forten’ geopend. Ook is tot en met 13 januari 2017 de tentoonstelling ‘Stellingname’ in Paviljoen Welgelegen in Haarlem te zien naar aanleiding van de viering van Stelling van Amsterdam 20 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Diverse forten van de Stelling van Amsterdam zijn opengesteld voor bezoekers. Meer informatie is te vinden op de website van de Stelling van Amsterdam: www.stellingvanamsterdam.nl